Liefde maakt de reis de moeite waard

 

"Life is a journey and love is what makes that journey worthwhile"

 

"Het leven is een reis en liefde is hetgeen, dat de reis de moeite waard maakt". Deze uitspraak afkomstig van een van onze felicitatiekaarten slaat de spijker op z'n kop. Geen van ons beiden zou ooit over de reis hebben nagedacht als we de reis alleen zouden moeten ondernemen. Met z'n tweeën zullen we ons in het avontuur storten; samen genietend van alle hoogtepunten en elkaar steunend op de momenten waarop het even tegenzit. In voorspoed en tegenspoed. Wat dat betreft is een wereldreis niet veel anders dan de reis van ons leven, een reis waarop we al vele jaren elkaars trouwe reisgenoten zijn.


Voordat we aan de reis beginnen hebben we ervoor gekozen deze belofte ook in het bijzijn van een ambtenaar van de burgerlijke stand af te leggen, iets wat er tot op heden nog nooit van gekomen was. In het bijzijn van onze naaste familie en vrienden hebben we elkaar op maandag 11 december het jawoord gegeven.

Met onze reisplannen in het verschiet zat een groot feest er gewoon niet in; desondanks hebben we een fantastische dag gehad waarvoor we iedereen enorm willen bedanken. Heel veel mensen hebben moeite gedaan om onze trouwdag een extra feestelijk tintje te geven. Dit heeft ons heel erg ontroerd; er zijn zoveel mensen voor ons in touw geweest. Ook totaal overdonderd waren we door het grote aantal mensen, dat naar de kerk gekomen is om het voor ons belangrijkste moment van de dag met ons te delen. We hadden dan wel kaarten verstuurd om iedereen die voor ons belangrijk was persoonlijk te vertellen over onze trouwplannen, maar we hadden niet durven dromen, dat de meeste van deze mensen ook echt zouden komen. Niets was echter minder waar. Veel mensen hebben voor een uurtje een hele vrije (mid)dag genomen, soms zelfs uren in de auto gezeten en kosten gemaakt en dat terwijl we niet eens een feest gaven. Daarbovenop hebben we ook nog van heel veel mensen een cadeau gekregen. Natuurlijk ligt het voor de hand geld te geven, want wat geef je tenslotte iemand die huis en haard achter laat om te gaan reizen, maar van de bedragen die we gekregen hebben waren we en zijn we nog steeds helemaal sprakeloos.

Vooraf hadden we tegen elkaar gezegd: "Als we geld krijgen, dan kunnen we het wel besteden aan de Gorilla trekking in Rwanda. Dit is een enorm dure excursie die voor lowbudget reizigers bijna onbetaalbaar is. Dat we echter zoveel geld zouden krijgen, dat we er niet alleen de hele trekking van kunnen betalen, maar ook nog geld overhouden, daar hadden we totaal niet op gerekend. Ook via de post en de bloemenbezorgdienst zijn we erg verwend.  Toch is het niet de kaarten en de cadeaus, maar het feit, dat er zoveel mensen aan ons gedacht hebben waardoor het voor ons een dag is geworden die we nooit meer zullen vergeten.

Zoals de gezegde bovenaan deze pagina al zegt: 'liefde is hetgeen, dat de reis de moeite waard maakt" en dat geldt zeker voor onze reis. De liefde die we krijgen en het besef, wat en wie we allemaal achterlaten, maakt het afscheid nemen niet makkelijk, maar de wetenschap, dat er zoveel lieve mensen met ons zullen meeleven en aan ons zullen denken, maakt de reis daarentegen wel specialer. Al zullen we zo af en toe ver van de bewoonde wereld zitten, als we aan "thuis" denken zullen we ons nooit eenzaam voelen.  


Lieve mensen nogmaals heel erg bedankt en via de website zullen we jullie op de hoogte houden van onze gorilla-avonturen.

This page only has Dutch navigation. Press the English flag to return to the English part of this website