Kies een andere reis

Kies een ander fotoalbum

Choose another journey

Choose another photo album

This page only has Dutch navigation. Press the English flag to return to the English part of this website

Fotoverslag korte reizen

Van de kortere reizen maken we een fotoverslag in plaats van een blog. Dit is een korte impressie van wat u zoal ter plaatse kunt doen aangevuld met wat praktische informatie. Aangezien we enkel de plaatsen beschrijven waar we zelfs geweest zijn is dit geen volledig overzicht van alle toeristische mogelijkheden. Onze fotoverslagen zijn 2-talig (Nederlands en Engels). Wij hopen dat onze fotoverslagen u zullen inspireren.

 

Photo report short trips

From short trips we will create a photo report instead of a blog. This is a short impression of interesting sights and activities. As we will only list the places where we have been ourselves this list will not be a complete overview of all touristic possibilities. Our photo reports are 2-lingual (Dutch and English). We hope our photo reports may inspire you.

 

Turkije Riviera 2022                                                    

8 - 22 september

                                               

1. Side -  2. Manavgat - 3. Seleucia - 4. Alarahan - 5. Sapadere Canyon - 6. Green Canyon -  7. Antalya Old Town Kaleici - 8. Lower Duden Waterfalls - 9. Altinbesik Cave - 10. Urünlü -  11. Ormana - 12. Nova Mall  in Side - 13. Mall of Antalya - 14. Aspendos - 15. Su Kemeri - 16. Kursunlu - 17. Alanya - 18. Perge


Alle plekken bezocht met een huurauto vanuit ons hotel in Side


 

Turkey Riviera 2022                                                    

8 - 22 September  

                                               

1. Side -  2. Manavgat - 3. Seleucia - 4. Alarahan - 5. Sapadere Canyon - 6. Green Canyon -  7. Antalya Old Town Kaleici - 8. Lower Duden Waterfalls - 9. Altinbesik Cave - 10. Urünlü -  11. Ormana - 12. Nova Mall  in Side - 13. Mall of Antalya - 14. Aspendos - 15. Su Kemeri - 16. Kursunlu - 17. Alanya - 18. Perge


All places visited with our rental car from our hotel in Side


 

1. Side


Een van de meest bezochte badplaatsen aan de Turkse Riviera. Hoewel ook hier vele grote hotels voelt het vanwege zijn ruime opzet niet zo heel massaal. Wij vonden het een van de leukere badplaatsen in dit gebied. De stranden rondom Side zijn zandstrand.


De grote trekpleister van de badplaats is antiek Side.

De ruines van de oude stad zijn te vinden verdeeld over een groot deel van het centrum en glazen "bestrating" in de winkelstraten geven zicht op de onder modern side begraven ruines.


Side is autovrij maar parkeren is gratis.

De shuttle vanaf de parkeerplaats van het centrum is 10 Lira per persoon enkel reis (ca. 0,50 in 2022)  2. Manavgat


Manavgat is een typische Turkse stad ca. 10 kilometer van Side. Iedere week op maandag is er in het centrum een grote bazaar met zoals overal veel van hetzelfde. De meeste mensen zullen Manavgat bezoeken vanwege de watervallen. Ze zijn niet mega groot maar desalnietemin een leuk uitstapje. Het mooiste uitzicht op de watervallen heb je vanaf de westelijke zijde van de rivier. Hier moet je echter wel entree betalen. Wil je er niet voor betalen volg dan de weg oostelijk van de rivier en rijd deze enkele kilometers richting het noorden. Aan deze zijde geen mensenmassa's maar zeker in het weekend lokale families die er neerstrijken voor een picknick. Wij hadden er een leuke ontmoeting en vonden deze kant veruit het leukst.


3. Seleucia


Ruines van een oude Griekse stad. Ze liggen op ongeveer een half uurtje rijden vanaf de Manavgat watervallen en alleen te bereiken via de weg westelijk van de rivier. Onderweg naar Seleucia zijn enkele  mooie uitzichten. De ruines zijn gratis te bezoeken en hoewel het complex niet heel groot is, vonden wij het meer dan de moeite waard. De ligging is prachtig.


4. Alarahan Caravanserai


Caravanserais zijn pleisterplaatsen langs oude handelsroutes waar koopwaar werd verhandel en reizigers en lastdieren konden rusten. De Alarahan is goed bewaard gebleven en volgens de reisgidsen een van de mooiere in het land. Zelf vonden we Sultanhani in centraal Turkije mooier maar deze is ook zeker een bezoek waard. De caravanserai is gratis te bezoeken en ook parkeren op de nabij gelegen parkeerplaats is gratis. Naast de parkeerplaats is een leuk restaurantje.  


5. Sapadere Canyon


Een prachtig stukje natuurschoon midden in het Taurusgebergte. De kloof is slechts 750 meter lang en toegankelijk via goed aanlegde paden en loopbruggen. Koele lucht, grote boulders, natuurlijke pools en diverse watervallen. De omgeving is echt prachtig. De wandeling duurt ca. een half uurtje. in de kloof zijn meerdere watervallen waarin je mag zwemmen. De mooiste en grootste waterval bevindt zich helemaal aan het einde van de kloof. Halverwege onder de rotsen is een klein restaurantje waar heerlijke gözleme wordt geserveerd. Entree was 15 Lira p.p.


6. Green Canyon


Ook de Green Canyon is natuurschoon midden in het Taurusgebergte. De kloof ligt aan de rand van een groot stuwmeer en kan met een boottocht worden bezocht. Vertrekpunt van de boten ligt net voorbij de dam. Green Canyon dankt zijn naam aan de turquoise-groene kleur van het water. Zeker bij warm weer is het een heerlijk uitstapje en ook hier is de omgeving weer prachtig. De boottochtjes zijn wel heel erg commercieel en behoorlijk aan de prijs. Wij hebben, na wat afdingen, 20 Euro per persoon betaald. Een redelijke korting maar evengoed nog een behoorlijke prijs voor een uitstapje van ca. 1,5 uur.  

7. Anatalya - Old Town Kaleici


Modern Antalya is een grote, weinig aantrekkelijke stad maar met een prachtig oud ommuurd centrum met Ottomaanse architectuur en authentieke moskeeën. Het centrum is grotendeels autovrij en een wirwar van smalle straatjes met kleine restaurantjes en winkeltjes. Toeristische trekpleisters zijn de o.a. de oude haven en Hadrians gate; de bekendste toegangspoort. Kom je met de auto dan is er nabij het oude centrum een grote parkeergarage.


8. Lower Duden Waterfalls


Vanaf een 15 meter hoge rotswand stort de rivier zich hier in zee. De waterval bevindt zich aan de rand van Antalya en is gratis te bezoeken. Parkeren kost 20 Lira. Een prachtige waterval!


9. Altinbesik Cave


Gelegen in het Ibradi district in het gelijknamige nationaal park bevindt zich een grot met het grootste ondergrondse meer van Turkije en zelfs de derde grootste wereldwijd. Met kleine rubberbootjes is het meer te bezoeken. Binnenin de grot zijn enkele druipsteenformaties en een natuurlijke brug. Hoewel een toerische trekpleister wordt het nog niet masaal bezocht. Een bijzondere plek om te bezoeken.

Entree Nationaal Park is 39 Lira per auto. De rubberboot kost 30 Lira per persoon.


10. Urünlü


Onderweg naar de Altinbesik grot passeer je enkele Ottomaanse dorpjes. Urünlü is een van deze dorpjes. Verdeeld over het dorp vind je nog traditionele Ottomaanse huizen herkenbaar aan uitstekende balken.

12. Nova Mall   &   13. Mall of Antalya


Voor wie de vele, 13 in een dozijn, toeristenwinkels even beu zijn, zijn deze grote overdekte winkelcentra een verademing.


11. Ormana


Het tweede Ottomaanse dorpje in de regio dat we hebben bezocht is Ormana. Dit dorpje is kleinst en authentiekst van de twee. Ben je hier in oktober probeer je bezoek dan te timen met het druivenfestival dat hier al vele jaren wordt gehouden.  

15. Su Kemeri aquaduct


In het kleine dorpje op steenworp afstand van het Aspendos theater vind je de overblijfselen van een groot aquaduct. Het is een fotogenieke ruïne die door de grote touroperators meestal wordt overgeslagen maar zeker de moeite waard is. Het aquaduct kun je kostenloos bezoeken.


14. Aspendos


In het antieke dorpje Aspendos staat een van 's werelds best bewaarde theaters uit de Grieks-Romeinse wereld. Het theater is een van de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden in de regio. Je bent er dan ook zeker niet alleen en om de grote busladingen met toeristen te ontlopen kun je het theater het beste of heel vroeg of heel laat bezoeken. Maar eerlijk is eerlijk ondanks de drukte is het een must see. De grootte maakt dat je je klein voelt. Durf je het aan beklim dan zeker de trappen tot aan de bovenste gallerij. Entree is 100 Lira per persoon. Wil je wat extra uitleg dan is er een audiotour verkrijgbaar (diverse talen) 50 Lira. Wij vonden de audiotour tegenvallen.


16. Kursunlu waterval


Overdadig groen park met een mooie waterval. Het rondje door het park is een leuke wandeling van ca. een half uurtje. Entree is 16 Lira per persoon. Tijdens de wandeling moet je redelijk wat tredes op en af en dus minder geschikt als je wat minder goed ter been bent.


17. Alanya


Alanya is net als Antalya een grote drukke stad met veel hoogbouw. Toch ook hier weer een paar pareltjes om te bezoeken. Bovenaan het lijstje staat het kasteel dat op een berg hoog boven de stad uit torent. Je kunt er met de kabelbaan naar toe en dat alleen is als de moeite waard. Het is een leuk ritje en het uitzicht op de stad en de zee is prachtig. Eenmaal boven moet je vervolgens nog een serie trappen omhoog voordat je bij het kasteel uit komt.  Entree is Euro 15,- p.p. (cable car & kasteel). Later op de dag hebben we nog een boottochtje langs de uitstekende landtong gemaakt waarop het kasteel is gebouw. In de straatjes rondom de haven zijn vele winkeltjes en restaurantjes.


18. Perge


Antiek Perge is gesticht door de Grieken zo'n 1000 jaar voor Christus. Later in haar geschiedenis heersten de Romeinen er en vooral uit deze tijd zijn de overblijfselen die vandaag de dag nog te bezoeken zijn. Perge is niet zomaar een ruine. Het is een van de grootste en ook best bewaarde oude steden die wij tijdens onze vele reizen hebben gezocht. Hoogtepunten zijn oa. het Romeinse stadion dat ooit plaats bood aan zo'n 12000 mensen, hoge toegangspoorten, imposante zuilengangen en het antieke theater, weliswaar kleiner dan dat van Aspensos maar met prachtige gebeeldhouwde panelen. Wil je Perge bezoeken trek er dan gerust een paar uur voor uit. Wij waren er de laatste uren voordat ze gingen sluiten. Tegen die tijd waren de busladingen met toeristen al weer verdwenen en hadden we de plek grotendeels voor onszelf. Entree 100 Lira per persoon.De Turkse Riviera is zoveel meer dan all inclusive resorts.


Turkije is een land met gastvrije mensen, een rijke historie en veel natuurschoon. Alle plaatsen hierboven hebben wij ongeorganiseerd en met eigen huurauto bezocht. Dit was prima te doen. De wegen zijn uitstekend, het verkeer niet veel anders dan in Nederland en alle plekken goed bereikbaar.


1. Side


One of most famous beach resorts on the Turkish Riviera. Although also here many large hotels, like in many of the resort along the south coast, this place has a more "small town-feel" to it. We thought it was one of the nicest beach resorts of the riviera with soft sandy beaches and clean waters.


The biggest attraction is Old Side. The ruins of the old city are spread across the whole center and through the  patches of glass floors of the shopping streets you can get a glimpse of the old town burried below.


Side is car free but parking is for free.  From the parking you can get a shuttle to the old town. Price is 10 Lira per person one way.


2. Manavgat


Manavgat is a typical Turkish town about 10 kilometers from Side. Every week on Monday there is a bazaar in the city center. But most people will visit Manavgat because of the falls. They are not huge but nevertheless a nice outing. The nicest views are from the western banks of the river but to get here you have to pay an entry fee. Do you want to visit the falls for free you can follow the road east of the river. You have to follow this road for a few kilometers in northern direction. On this side of the river you will not find big crowds, but instead local families having a picknick, especially during the weekend. We met a nice family here who offered us a drink. Personally we liked this side the best.

3. Seleucia


Ruins of an old Greek city. The place is about a 30 minute drive from the Managvat falls and you can only get there taking the road on the western side of the river. Along the way are some very nice views. A visit to the ruins is free and though the place is not very big there is a nice atmosphere and great view views. It is beautifully situated. We really liked it.

4. Alarahan Caravanserai


Caravanserais are stopping place along ancient trade routes where peope and animals could rest and all kinds of goods were traded. The Alarahan is very well preserved and according to the travel books one of the best in the country. Personally we liked Sultanhani in central Turkey better, but also this one is definitely worth a visit. Visiting the caravanserai is free and also parking is free. Next to parking is a nice restaurant.


5. Sapadere Canyon


A beautiful stretch of nature in the middle of the Taurus mountains. The canyon is only 750 meters long and accessible via well maintained pathways. Fresh air, big boulders, natural pools and various falls. The surroundings are gorgeous. The walk takes about half an hour. Spread across the canyon a few falls in which it is allowed to swim. The larges and most beautifull fall is at the far end of the gorge. About halfway in the shade of a rock is a small restaurant that serves delicious gözleme. Entry fee was 15 Lira p.p.


6. Green Canyon


Also the Green Canyon is a beautiful piece of nature in the middle of the Taurus mountains. The gorge is at the edge of a reservoir lake and can be visited by boat. Departure of the boats is just past the dam.  Green Canyon owes his name to the turquoise-green color of the water. Especially when the weather is hot this is a nice trip. The boat ride are very commercial though and quite expensive. After some bagaining we paid 20 Euro per person. A nice discount but sill expensive for just a 1,5 hour ride if you ask us.

7. Anatalya - Old Town Kaleici


Modern Antalya is a very big, not very attractive city, but with a gorgeous old center full of Ottoman architecture and authentic mosks.  The old town is mostly car free and a labyrinth of narrow streets with lots of small shops and restaurants. Touristic highlights are the old harbour and Hadrians gate, the most famous gate of the walled city. When you arrive by car there is a underground parking garage nearby Hadrians gate.  


8. Lower Duden Waterfalls


From a 15 meter high cliff the river plunges into the sea. The waterfall is located at the edge of Antalya and can be visited free of charge. Parking costs 20 Lira. It is an very beautiful waterfall!!


9. Altinbesik Cave


Located in the Ibradi district in the National park with the same name you will find a cave with the largest underground lake in Turkey and even the third largest in the world. The cave can be visited with a small boat. Inside the cave you will find various dripstone formations and a natural bridge. Although a touristic spot it is not visit by the large crowds (yet). We special place and we really liked it. Entry fee for the National Park is 39 Lira per car. Price for the boat was 30 Lira per person.


10. Urünlü


On the way to the Altinbesik cave you will pass some Ottoman villages. Urünlü is one of those villages. Spread across town you will find quite some traditional Ottoman homes recongnizable by the wooden beams that are an important part of the construction.

11. Ormana


The second Ottoman village in the area we visited is Ormana. This village is the smallest and the most authentic one. When you visit in October try to visit during the grape festival that is held here for many years.  

12. Nova Mall   &   13. Mall of Antalya


For anyone who wants a break from the many, 13 in a dozen, tourist shops, these two malls are a relief.


14. Aspendos


Antique Aspendos is home to one of the largest and best preserved theaters of the Greek-Roman world. The theater is one of the most visited touristic highlights of the region and for sure you will not be alone. Do you want to escape the largest crowds you can go either very early in the morning or late in the afternoon. But despite the crowds this place is definitely a must see. The size makes you feel small. If you dare try to climb the stairs up to the gallery at the top. Entry fee is 100 Lira per person. For some extra explanation there is a guided audio tour available (many languages -  price 50 Lira). For us the audio tour was not a winner.


15. Su Kemeri aquaduct


In the small village steps away from the Aspendos theater you will find the remains of a large aquaduct. It is a photogenic ruin that is skipped by most of the tour operators but definitely worth a visit. You can visit the aquaduct for free.


16. Kursunlu waterval


A lush gree park with a nice waterfall. There is a nice walking trail through the park that will take you about half an hour. Entry is 16 Lira per person. During the walk you have to climb quite some stair steps going up and down so maybe not suitable for the less agile.

17. Alanya


Equal to Antalya also Alanya is a huge busy city with lots of high-rise buildings. Nevertheless, also here, you will find some gems to visit. On top of the list is the castle on top of a hill rising high above the city. To get there you can take the cable car. The ride alone is already worth the trip as the views over the city and sea shore are amazing. Once on the top you have to climb quite some stairs before you reach the castle.         Entry fee is Euro 15,- p.p. (cable car & castle). Later from the harbour we embarked for a small sailing trip along the coast and rock on which the castle was built. In the streets surrounding the harbour are lots of shops and restaurants.

18. Perge


Antique Perge was founded by the Greeks about 1000 years before Christ. Later in history the Romans ruled here and it is mainly from this era the current remains are originating. Perge is not just a ruin. It is one of the largest and best preserved ancient cities we visited during all our travels. Highlights are the Roman stadium that could hold up to 12.000 people, high gates, impressive colonnades and a theater though smaller than Aspendos but with great sculpted panels. Do you want to visit Perge then plan a few hours as the place is huge. We visited the last 2 hours before closing and at that time all the big tour companies already left. We had the place largely to ourselves. Entree fee 100 Lira per person.

The Turkish Riviera is so much more than all  inclusive resorts.


Turkey is a land of hospitable people, a rich history and lots of beautiful nature. All places mentioned we visited on our own, unorganized with our rental car. The was very easy. The roads are perfect, the traffic similar to elsewhere in Europe and all places easy to reach.